Een grote en een kleinere Samsung Note 10(+)

Woensdag 7 augustus heeft Samsung niet één, maar twee nieuwe Galaxy Note toestellen gepresenteerd tijdens het unpacked-evenement in New York: de 10 en de 10+. Niet alleen is het opvallend dat de fabrikant twee nieuwe toestellen presenteert, ook kiest Samsung voor het eerst om één van de Note modellen in een kleiner formaat uit te brengen dan een Galaxy model.

Wat is nieuw?
Veel van de specificaties van de nieuwe Note toestellen lijken niet ‘nieuw’, omdat deze al eerder dit jaar verschenen in de nieuwe Galaxy modellen. Zo heeft de nieuwe Note 10, net als de Galaxy S10, op de achterkant drie camera’s. De groothoeklens, standaardlens en telelens zorgen er samen voor dat de gebruiker tot twee keer kan inzoomen zonder dat de kwaliteit van je foto achteruitgaat.

De Note 10+ heeft hierbij ook nog diepte-sensoren. Deze zorgen ervoor dat je bij augmented reality (toegevoegde realiteit) op een zeer realistische wijze virtuele objecten in een omgeving ziet. Daarnaast maken de sensoren een portretfunctie mogelijk, waarbij het lijkt of de foto’s met een spiegelreflexcamera zijn gemaakt (vervaagde achtergrond, scherpe voorgrond). Deze functie kun je ook bij het maken van video’s toepassen.

De telefoons zullen beschikbaar zijn in het zwart of in de bijzondere ‘Aura Glow’ kleur. Bij deze kleur loopt de achterkant van het toestel over van paars naar een lichte, blauwgroene kleur. Afhankelijk van het licht lijkt het toestel van kleur te veranderen, wat de telefoon een luxe uitstraling geeft.

Groot of minder groot?
Vind je de grootte van het scherm niet zo belangrijk, maar wil je wel graag het pennetje en de andere Note features? Dan is de Note 10 qua prijs een interessant toestel. Met een adviesprijs die € 150,- onder de 10+ zal liggen, heb je een relatief betaalbaar Note toestel tot je beschikking.

De Note 10 met 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslagruimte heeft een adviesprijs van € 949,-. De Note 10+ met 12 GB RAM en 256 GB opslag kost straks € 1.099,-. Vanaf 23 augustus zijn ze in de winkel te koop!

Andere berichten

Uncategorized

Loop jij al warm voor het klimaat?

Zaterdag 27 maart 2021 van 20.30 tot 21.30 uur gaat het licht in Nederland uit. Dit gebeurt tijdens het jaarlijkse Earth Hour van het WWF

Main Menu