Jouw eerste keus in smart living

Het leven wordt steeds gemakkelijker met de Smart Living oplossingen van Optie1. Bij jouw Optie1 winkel vind je verschillende oplossingen waarmee het leven in- en rond je woning steeds eenvoudiger wordt: met de Ring deurbel zie je altijd wie er voor de deur staat als er wordt aangebeld, met de Ezviz camera’s krijg je een seintje als er ongenode gasten in de tuin lopen en met de Philips Hue lampen gaan de lampen in jouw woning aan, zodra het begint te schemeren.

De beste merken

Verlichting

Met de slimme verlichting van Optie1, bedien je de verlichting op afstand via je stem, via een smartphone of gewoon via “normale” knopjes. Maar het wordt pas echt slim als je verlichting aan gaat als het gaat schemeren. Bekijk hier de verschillende verlichtingsoplossingen van Optie1.

Philips Hue

Philips heeft de gloeilamp uitgevonden, maar kwam ook als een van de eerste met een goede, slimme lamp. Inmiddels bestaat de Philips Hue collectie uit een breed assortiment aan slimme ledverlichting. De lampen bedien je gemakkelijk met de Philips Hue app, via een slimme speaker of slimme assistent zoals Siri en Google Assistent.
Maar het kan nog slimmer: hoe fijn is het als je verlichting aan gaat als het gaat schemeren, zelfs als je op vakantie bent. Dan denkt een potentiële dief dat je gewoon thuis bent: wel zo veilig. Maar Philips Hue kan ook gekoppeld worden met je alarm. Als je (brand) alarm afgaat, dan gaan de lichten knipperen. Wel een veilig gevoel.

Interesse? Zoek een winkel in de buurt.

Beveiliging

U moet zich altijd veilig voelen in uw woning. Met de oplossingen die Optie1 aanbiedt, zorgt u ervoor dat u meer controle heeft over wat er gebeurt in en rondom uw woning. Bij uw Optie1 winkel zijn oplossingen te vinden van camerasysteem tot slimme deurbel (eventueel in combinatie met de slimme verlichting). Bekijk hier de verschillende beveiligingsoplossingen van Optie1.

Camera beveiliging

Met de camerabeveiliging zorgt u ervoor dat uw woning of kantoor continue in de gaten wordt gehouden. Natuurlijk kunt u “live” op afstand mee kijken. Zo zijn er camera’s die een melding op uw mobiele telefoon geven zodra er beweging wordt gedetecteerd. Daarnaast kunnen de meeste camera’s via een geheugenkaart opnemen: zo kunt u ook zelf terugkijken. Andere camera’s bieden weer de mogelijkheid om op te nemen in de cloud of op een lokale server.
Uw Optie1 winkel heeft een divers assortiment aan camera’s voor zowel buiten als voor binnen gebruik. Let hier dus ook wel op bij de aanschaf van een camera. U kunt zelf de camera installeren maar uw Optie1 winkel kan ook de camera’s vakkundig voor u installeren.

Interesse? Zoek een winkel in de buurt.

Klimaatbeheersing

Een lekker warm huis is erg belangrijk. Dit verhoogt het comfort van uw leven. Met de slimme thermostaten van Optie1, zorgt u ervoor dat uw woning verwarmt is wanneer u dat wilt. De thermostaat kan bijvoorbeeld herkennen dat u thuis bent: zo bespaart u ook nog op de energiekosten. En heeft u het toch koud, dan kunt u gemakkelijk via de app de verwarming iets hoger zetten. Bekijk hier de verschillende energieoplossingen van Optie1.

Nest thermostaat

Met de thermostaat van Nest zorg je ervoor dat je huis altijd op de ideale temperatuur is. De Nest thermostaat bedien gemakkelijk via je smartphone. Maar hij leert ook zelf: de Nest thermostaat kiest de juiste balans tussen comfort en besparing. Want met een slimme thermostaat bespaart u ook. Het apparaat herkent wanneer u thuis bent en wanneer u uw woning verlaat. Zo staat de centrale verwarming niet onnodig uw woning warm te stoken.
Nest is onderdeel van Google. Dus u bedient de thermostaat ook met behulp van uw stem op uw slimme speaker of smartphone die voorzien is van Google Assistent.

Interesse? Zoek een winkel in de buurt.

Entertainment

Wat is er nou lekkerder dan vanaf de bank uw huis bedienen. Van verlichting tot aan de verwarming. Maar dan is het wel zo fijn dat u ook wat leuke muziek op de achtergrond heeft. Met de slimme speaker van Optie1, kunt u gewoon uw favoriete Spotify playlist afspelen. Deze bedient u met uw smartphone of via een stemcommando. Bekijk hier de verschillende entertainment oplossingen van Optie1.

Google Home (Mini)

De slimme speakers van Google kunt u bedienen met uw stem. De speakers zijn namelijk voorzien van Google Assistent (net als op uw Android telefoon). Google Assistent kan vragen beantwoorden, voert opdrachten uit of speelt gewoon muziek af. Tegenwoordig zijn er meer merken die hun speakers voorzien van de Google Assistent. Maar de Google Home (mini) is de originele versie. Met de Google Home (Mini), kunt u bijvoorbeeld uw Philips Hue verlichting bedienen en de temperatuur aanpassen van uw Google Nest.
Daarnaast kunt u alle vragen stellen die u normaal gesproken ook via de Google zoekmachine zou stellen. Maar dan met uw stem. Of eenvoudig een playlist afspelen die aan uw Spotify (Premium) account zijn gekoppeld.

Netwerk & Internet

Hoe vervelend is het als je geen goede internetverbinding hebt in je woning? Met de wifi-oplossingen van Optie1, zorgt u ervoor dat u goede Wifi heeft in uw gehele woning. Met een simpele oplossing die u zelf installeert of een geavanceerde oplossing die door een ervaren installateur van Optie1 wordt uitgevoerd, zorgt u ervoor dat u overal op volle sterkte een wifisignaal heeft.

Optie1 Wifi Thuis netwerkoplossingen

Met de Optie1 Wifi Thuis oplossing, bent u altijd zeker dat u in uw gehele woning goede wifi heeft. Onze wifispecialisten komen bij u thuis en inventariseren eerst wat er nodig is voor een optimale wifidekking in uw woning. Hierna ontvangt u een prijsopgave. Gaat u akkoord, dan wordt het wifinetwerk vakkundig bij u geïnstalleerd.

Interesse? Zoek een winkel in de buurt.

Main Menu