gespreid betalen

Vanaf 1 mei 2017 ziet de AFM erop toe dat telecomaanbieders voor telefoonkredieten hoger dan €250 een leentoets afnemen, inclusief een toetsing bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Ook moet in alle communicatie de melding “Geld lenen kost geld staan”. Omdat wij bemiddelen namens de telecomaanbieder en fungeren als tussenpersoon, hanteren wij ook deze regels. Bij alle abonnementen inclusief toestel zie je daarom altijd:

  • Simonly prijs: dit is de prijs van het abonnement. Hier betaal je dus voor het bellen, internetten en SMS-en;
  • Toestelkrediet: dit is de prijs die je per maand betaalt voor het toestel.

Voorbeeld en uitleg krediettabel

De totale kosten die je betaalt voor het toestel is dus € 744 inclusief BTW. Wij hanteren hier geen eenmalige bijbetaling, dus het volledige kredietbedrag is ook € 744. Omdat je kiest voor een abonnement van 24 maanden, betaal je dus 744 gedeeld door 24 maanden is € 31 per maand. 

Omdat je het toestel niet direct in een keer betaalt, betekent dit dus wel dat je betalingsverplichting aan gaat van € 31 per maand. Dit komt bovenop de maandelijkse simonly kosten die je betaalt voor het bellen, internetten en SMS’en. De specificatie van deze kosten vind je bij het betreffende toestel op de website. 

Kies je voor maandelijks afbetalen, dan krijg je de Inkomens- en Lasten Toets (ILT). Hier in worden een aantal vragen gesteld zoals gezinssamenstelling, maandelijkse inkomen en woonlasten. Aan de hand van een berekening kan je zien wat je maximaal mag lenen. Daarnaast vindt er een registratie bij het BKR plaats.

Uitleg BKR

Klik op deze link om op Youtube een korte video te bekijken over BKR.

Wil je niet per maand betalen, wil je geen Inkomens- en lastentoets, kan je geen krediet krijgen of wil je geen registratie bij het BKR?

Het kan zijn dat het krediet wordt geweigerd of dat je zelf geen registratie bij het BKR wilt hebben of wellicht heb je en andere redenen om geen krediet aan te willen gaan, dan kan je er voor kiezen het toestel in een keer te betalen.  Of een combinatie hiervan: je kan een deel in een keer betalen en een deel per maand. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om maximaal € 10 per maand te betalen: dan vindt er geen ILT plaats.

Informatie per provider

Main Menu