Zit jij al klaar op je bezemsteel?

Goed nieuws: je kunt je nu zélf een tovenaar wanen in de magische Harry Potter app:
Wizards Unite!

Het spel is een AR-game (augmented reality), oftewel – een spel met “toegevoegde realiteit”. Dit betekent dat er aan een beeld van de werkelijkheid elementen worden toegevoegd, bijvoorbeeld via je telefoonscherm. Zo kom je bij het spelen van Wizards Unite misschien wel een magische vogel in je keuken tegen, of loop je tegen Harry Potter aan in de plaatselijke speeltuin.

Wellicht klinkt een dergelijke app je bekend in de oren, en dat kan kloppen. Het spel is namelijk bedacht door dezelfde fabrikant als Pokémon GO (Niantic). Wizards Unite is wel wat verder uitgewerkt dan zijn voorganger. Waar je in Pokémon GO eigenlijk alleen Pokémons kon vangen, ben je in Wizards Unite een echt onderdeel van de tovenaarswereld. Je helpt tovenaars en magische wezens die in de problemen zitten, maar verzamelt ook ingrediënten voor toverdranken, die je vervolgens weer kunt brouwen. Ook kun je switchen tussen verschillende tovenaarsberoepen, die elk eigen spreuken met zich meebrengen. Zo zal je als “Magizoologist” beter Magische wezens kunnen helpen dan als “Professor”. En als “Schouwer” is jouw specialiteit natuurlijk het bestrijden van zwarte magie.

Inmiddels is het spel in Nederland gratis verkrijgbaar en wij zijn fan. Waarom? Door rond te lopen open je onderdelen in het spel, wat goed is voor de beweging. En in lijn met het mobiel verbod in rijdende voertuigen, werkt de app juist weer niet wanneer je harder dan zo’n 15 km per uur gaat. Je kunt het spel daardoor niet op de fiets spelen. #safetyfirst!

De App is gratis te downloaden in Google Play en de App store.

Andere berichten

Smarthome

Ben jij de slimste thuis?

Er komen steeds meer slimme apparaten op de markt. Inmiddels zijn ze het stadium van ‘leuke gadgets’ voorbij en voegen ze écht iets toe aan

Vacature

Vacature Shopmedewerker Optie1 Druten

Over Optie1 Optie1 is goed in telecom: naast mobiele telefoons, smartphones, tablets, computers en accessoires, vind je bij ons oplossingen voor vaste telefonie, internet en

Main Menu