Wat App ik eraan – 1 Second Everyday

app

Kleren maken de man en apps maken de telefoon. In de rubriek ‘Wat App ik eraan’ lichten we daarom elke maand een app uit. Dit keer de app ‘1 Second Everyday’ waarmee je een videodagboek maakt dat je elke dag met 1 seconde film vult.

Veel mensen maken filmpjes met hun telefoon om er vervolgens eh.. niet zo veel mee te doen.
De filmpjes worden een keer op WhatsApp geslingerd en dat is het dan wel. Zonde, als je bedenkt dat je er heel makkelijk iets leuks mee kunt doen.

Met 1 Second Everyday leg je elke dag een moment vast in je persoonlijke videodagboek, in stukjes van slechts 1 seconde. De app zet de fragmenten achter elkaar zodat je een dynamische film krijgt. Zo kun je bijvoorbeeld een snel overzicht maken van het eerste jaar van je kind, een bijzondere reis of een mooi project. Mocht je inspiratie nodig hebben, check dan YouTube waar veel mensen al een jaarfilm plaatsten.

Een seconde lijkt misschien heel kort, maar al snel merk je dat de film die ontstaat tot de verbeelding spreekt. Het is verrassend hoeveel emotie er in de korte fragmenten zit. De kracht van de app zit ‘m in de gebruiksvriendelijkheid en snelheid waarmee je fragmenten selecteert. Daarnaast is het erg leuk om de film, die met al z’n snelheid en variatie blijft boeien.

Jouw jaar in 6 minuten
Het is de bedoeling dat je elke dag een fragment toevoegt. Doe je dit, dan resulteert één jaar in een film van iets meer dan 6 minuten, waarvan je ieder fragment herkent en er dus veel herinneringen naar boven komen. Als je het te veel werk vindt om elke dag een fragment toe te voegen zet je de app gewoon even aan het werk. Op basis van de video’s op je telefoon maakt 1 Second Everyday een selectie van fragmenten die op verschillende dagen automatisch ingevuld worden. En voor iedereen die het voornemen heeft om elke dag vast te leggen maar het weleens vergeet helpt de app je hieraan herinneren.

Hoe werkt het?
Als je de app opent zie je direct een kalender. Hier kun je een video per dag maken, of er één selecteren uit je bibliotheek. De video’s uit je bibliotheek kun je dan opknippen tot ‘snippets’ (korte video’s van een seconde). Per dag kun je tot twee snippets, je humeur en een kort stukje over hoe jouw dag was toevoegen. Heb je op bepaalde dagen geen idee welk fragment je moet gebruiken? Door op de dobbelstenen te klikken vult de app dit automatisch voor je in. Heb je alles ingevoerd? Druk dan op de ‘play’ knop. De app voegt alle snippets samen en je hebt je video.

1 Second Everyday is gratis te downloaden in de App Store en Play Store.