Tip! Ruim je Android toestel op.

Vorige maand besteedden we een blog aan het opschonen van je iPhone geheugen. Maar hoe zit het met Android toestellen?

Cache-geheugen

De eerste stap in het opschonen van je Android toestel is het legen van je cache-geheugen. De ‘cache’ van je toestel is een geheugen waar gebufferde bestanden worden opgeslagen (bijvoorbeeld Youtube videos). Wanneer je deze leegt creëer je ruimte op je toestel, wat de snelheid kan bevorderen. Om de cache te legen neem je de volgende stappen: ga naar Instellingen, klik hier op Apps, Applicatiebeheer, , en cache legen.

Back-up

Als na het legen van de cache je toestel nog steeds traag is, kun je een back-up maken van je foto’s en video’s. Hiervoor kun je alles verplaatsen naar een map op je computer, of je kunt gebruikmaken van een Clouddienst. Benieuwd naar de mogelijkheden van deze Clouddiensten? Klik hier voor een uiteenzetting van de meest populaire opties.

SanDisk

Wil je jouw bestanden niet uploaden naar de Cloud maar een back-up maken op je computer? SanDisk heeft hier een aantal handige oplossingen voor bedacht, zonder gedoe met kabels.

SanDisk Dual Drive

De Dual Drive is een soort USB-stick voor je smartphone. Je kunt verschillende opslagcapaciteiten kiezen, tot wel 128 GB voor zo’n € 35,-. Je kunt deze stick direct inpluggen in je toestel door middel van de mini-USB, en ter plekke een back-up maken. Natuurlijk kun je ook door middel van de gewone USB-stick aansluiting de Dual Drive aansluiten op je computer en de back-up overzetten.

SanDisk Connect

Deze stick is wat duurder (v.a. € 44,- voor 16 GB tot € 224,- voor 256 GB) dan de Dual Drive, maar is dan ook geheel draadloos. De stick is eigenlijk een server die via wifi bestanden van je telefoon kan opslaan, met een accuduur van 5 uur. Je verbindt hem door middel van een app op je telefoon. En met de grootte van een USB-stick past de ‘server’ makkelijk in je tas.

Kom je er niet uit?

Heb je alle tips toegepast, maar blijft je toestel problemen geven? Bij Optie1 kun je terecht voor al je service en/of reparatievragen. Maak een afspraak bij jouw dichtstbijzijnde winkel via www.optie1reparatie.nl of loop eens binnen!