Spotify- en Netflix-abonnement uit App Store

Netflix, spotify

Tot voor kort kon je tegen een meerprijs abonnementen van verschillende dienstverleners direct via de App Store laten verlopen. Maar daar zijn Spotify en Netflix nu mee gestopt.

Het voordeel van de oude constructie was dat je alles vanuit de App Store kon regelen. Maar voor dat gemak betaalde je als abonnee wel flink meer. De diensten die normaal een tientje per maand kosten werden voor ongeveer € 13,- verkocht. Apple rekent namelijk 30% commissie op de abonnementen, en de entertainmentapps willen geen inkomsten missen. Hierdoor kreeg de consument extra kosten voor z’n kiezen.

De keuze van Netflix en Spotify betekent dat nieuwe abonnees zich via de website aan moeten melden, in plaats van dat ze alle betalingen via de app laten verlopen. Dit heeft niet zo veel impact op de gebruiksvriendelijkheid, maar wel een positieve uitwerking op de prijs. Want € 3,- per maand extra betalen omdat er slechts 1 keer een handeling bespaard blijft staat niet in verhouding.

Wil je gebruik maken van Netflix, Spotify of een andere app maar heb je hier hulp bij nodig? Kom gerust eens langs bij Optie1. We geven je graag antwoord op al je telecomvragen.