Smart home: een slim begin is het halve werk

We zijn nu vaker thuis dan ooit. Dit is dus het ideale moment om jouw huis slim(mer) te gaan maken. Wie écht slim is, start met een goede basis voor zijn of haar smart home. Wat je hier allemaal voor nodig hebt? Wij leggen het je uit!

Geen brug te ver

Is je wifiverbinding soms waardeloos? Of heb je in sommige kamers een slechte wifiverbinding? Dan is je wifinetwerk niet stabiel. Een stabiel wifinetwerk is essentieel voor je slimme huis. Zo is bijvoorbeeld een slimme deurbel zonder wifiverbinding, opeens niet erg slim meer. De deurbel kan zonder verbinding met je netwerk immers geen signaal naar je smartphone sturen, zo mis je toch nog de pakketbezorger met je langverwachte pakketje. Gelukkig kun je dit gemakkelijk en snel oplossen, bijvoorbeeld door netwerkadapters in je huis te plaatsen.

Is je wifiverbinding op orde? Dan kun je nu beginnen met het installeren van je favoriete smart home producten. Let wel op, want kies je bijvoorbeeld voor slimme verlichting, dan mag een bridge niet ontbreken in de basis van je slimme huis. Een bridge maakt het mogelijk om je slimme apparaten via je smartphone of Hub te besturen, het apparaat functioneert dus letterlijk als ‘brug’. Je kunt zowel een bridge van Innr, als van Philip Hue aanschaffen. Beide apparaten maken namelijk gebruik van dezelfde technologie (Zigbee), waardoor ze met elkaar kunnen samenwerken.

Wil je alles graag besturen vanaf één centraal punt? Begin dan eens met een Hub, hiermee kun je al je slimme apparaten bedienen. Wil je een uitgebreid systeem, inclusief scherm? Dan kun je het beste kiezen voor de Google Nest Hub. De Nest Hub kun je namelijk niet alleen stemcommando’s geven, maar je kunt er ook heel veel op zien: de route naar je afspraak, een recept óf gewoon een leuke foto.

Is je basis compleet? Dan kan de pret pas echt beginnen, want er zijn talloze producten waarmee jij je huis slimmer kunt maken: van slimme weerstations van Netatmo tot bluetooth trackers van Tile – er is voor ieder wat wils!

Smart Home bij Optie1

Wil jij meer weten over smart home? Wij helpen je graag met het slimmer maken van je huis. Plan een (bel)afspraak in met jouw Optie1 winkel via optie1.nl/afspraak. Of neem een kijkje op onze website.

Andere berichten

Uncategorized

Loop jij al warm voor het klimaat?

Zaterdag 27 maart 2021 van 20.30 tot 21.30 uur gaat het licht in Nederland uit. Dit gebeurt tijdens het jaarlijkse Earth Hour van het WWF

Main Menu