Onderweg opladen: heel gemakkelijk met je powerbank

powerbanks

Een powerbank is een externe batterij waarmee je je mobiele apparaten overal en altijd kunt opladen. Ideaal dus voor onderweg of tijdens lange autoritten op vakantie.

Laad de powerbank van tevoren op en je hebt altijd een superhandige back-up batterij. Ze zijn er voor bijna alle mobiele apparaten, zoals smartphones of tablets, maar ook mp3-spelers, smartwatches en zelfs laptops.

Kies de juiste hoeveelheid power
De ene powerbank gaat langer mee dan de andere. Dit hangt af van de capaciteit van de batterij. We meten deze capaciteit in mAh (milliampère per uur). Voor een smartphone heb je een lagere mAh powerbank nodig dan voor een laptop of tablet.

Smartphone
Is de batterij van jouw smartphone altijd leeg? Een powerbank tot 2.600 mAh zorgt ervoor dat je in elk geval je telefoon aan kan houden tot je thuis bent. Hoger kan ook – hoe hoger de capaciteit, hoe langer de powerbank zélf meegaat. Dus hoe vaker je je telefoon kunt opladen.

Tablet
Een tablet is een groter apparaat, dus dan heb je wat meer power nodig. Met 5.000 mAh kom je al een heel eind, maar wil je de 100% halen, heb je een krachtpatser van 7.000 mAh of meer nodig.

Laptop
Wil je een powerbank voor je laptop, kies er dan één van minimaal 12.000 mAh. Ze zijn wel wat groter, maar passen nog steeds met gemak in je rugzak. Ideaal voor onderweg naar werk dus!

Heb je onderweg meerdere apparaten bij je, en mogen die absoluut niet leegraken? Dan is het handig om de sterkste powerbank (20.000 tot 30.000 mAh) aan te schaffen. Hiermee weet je zeker dat je altijd goed zit.

Wil je graag persoonlijk advies over je powerbanks? Je bent van harte welkom bij Optie1. Kijk voor de dichtstbijzijnde winkel op Optie1.nl