Loop jij al warm voor het klimaat?

Zaterdag 27 maart 2021 van 20.30 tot 21.30 uur gaat het licht in Nederland uit. Dit gebeurt tijdens het jaarlijkse Earth Hour van het WWF (Wereld Natuur Fonds). Over de hele wereld doven steden, bedrijven en huishoudens een uur lang het licht. Niet (alleen) om romantisch met elkaar in het donker te kunnen zitten, maar om aandacht te vragen voor klimaatverandering. En je kunt nóg meer voor het klimaat doen dan je denkt, begin bijvoorbeeld eens met je (nieuwe) smartphone. Loop jij er al warm voor?

Zo goed als nieuw

Een traag toestel, een barst in je scherm en een batterij die snel leeg loopt. Hoog tijd om weer eens een nieuw toestel aan te schaffen, want je mobieltje is eigenlijk gewoon stuk. Toch!? Niets is minder waar, want het kan best zijn dat je toestel nog gerepareerd kan worden. De productie van smartphones kost veel energie. En dat zorgt voor CO2-uitstoot, wat enorm slecht is voor het klimaat. Wil je iets doen voor het klimaat? Check dan eens of je kapotte of oude smartphone gerepareerd kan worden.

Blijkt je toestel toch echt toe te zijn aan vervanging? Bekijk dan eens te mogelijkheid om een refurbished smartphone te kopen. Een refurbished smartphone is een toestel dat een tweede leven heeft gekregen. Een stuk beter voor het milieu dus! Refurbished betekent niet dat je een tweedehands toestel koopt. Refurbished smartphones zijn namelijk uitvoerig gecontroleerd én opgeknapt, uiteindelijk is ‘ie dus ‘als nieuw’.

Reparatie en refurbished bij Optie1

Wil je ook een steentje bijdragen en klimaatverandering tegengaan? Voor smartphonereparatie kun je gewoon langskomen bij jouw Optie1 winkel – ook nu!

Ben je op zoek naar een (refurbished) smartphone (met óf zonder abonnement), advies of iets anders? Je kunt nu bij jouw Optie1 winkel terecht voor winkelen op afspraak, plan je afspraak via Optie1.nl/afspraak.

Andere berichten

Uncategorized

Loop jij al warm voor het klimaat?

Zaterdag 27 maart 2021 van 20.30 tot 21.30 uur gaat het licht in Nederland uit. Dit gebeurt tijdens het jaarlijkse Earth Hour van het WWF

Main Menu