Laat je smartphone niet in de kou staan

Je hebt het in de winter misschien al eens meegemaakt: je net opgeladen telefoon laat je in de steek. Hoe kan dat? En, belangrijker nog: hoe voorkom je dit?

De batterij van je smartphone houdt niet van kou. Dat komt omdat de deeltjes in een batterij door de kou moeilijker kunnen bewegen. Hierdoor lijkt het voor je telefoon alsof de batterij minder vol is dan hij in werkelijkheid is. Soms valt je telefoon zelfs uit.

Om te voorkomen dat je telefoon uitvalt kun je de telefoon het beste warm houden. Bijvoorbeeld door hem in je binnenzak te doen in plaats van een broekzak of gewone jaszak. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon lekker binnen blijven.

Mocht je toch de kou in moeten kan een powerbank uitkomst bieden. Hiervoor geldt ook dat de accu het in de kou minder goed doet, dus gebruik hem bijvoorbeeld om je telefoon tussentijds op te laden of bewaar de powerbank op een warme plek.

Opwarmen bij Optie1
Als je je smartphone of jezelf wilt opwarmen ben je altijd welkom bij Optie1. Dan zetten we een vers kopje koffie of thee voor je. Kun je meteen even rondkijken voor een powerbank, bijvoorbeeld.