Inbraakpreventie: wat je slimme apparaten nog meer kunnen

Een slim huis zorgt voor comfort en gemak, maar een slim huis is óók veilig. Je kunt je woning bijvoorbeeld beveiligen met slimme buitencamera’s, maar je kunt ook andere slimme apparaten inzetten voor het beveiligen van je woning – ook als ze daar in de eerste plaats niet voor bedoeld zijn. Welke apparaten dat zijn? We vertellen je er graag meer over!

Een oogje in het zeil houden

Met een slimme buitencamera kun je alles rondom je huis in de gaten houden – ook als je niet thuis bent. Slimme beveiligingscamera’s werken namelijk via een app op je smartphone, tablet of Google Nest Hub. De camera’s zijn daarnaast voorzien van handige extra’s, zo zijn de slimme beveiligingscamera’s van Ezviz voorzien van een sirene en flitslamp, nachtzicht én tweeweg audio.

Ding dong

De populariteit van video deurbellen is de afgelopen jaren flink gestegen. Niet alleen zijn de slimme deurbellen enorm handig als je wacht op je belangrijke pakketje, maar ze werken ook perfect als beveiligingsoplossing! Zo kun je met de video deurbel van Ezviz niet alleen zien wie er voor je deur staat, maar óók communiceren met diegene. Handig, want inbrekers bellen vaak eerst aan (om te checken of je thuis bent), met een slimme deurbel ben je altijd ‘thuis’.

In de spotlight

Heb jij je woning al voorzien van slimme verlichting? Niet alleen kun je met jouw slimme lamp heerlijk lui je verlichting dimmen vanaf je bank, je kunt je slimme lampen namelijk ook inzetten ter inbraakpreventie. Ga je op vakantie of een weekendje weg? Je lampen stel je van tevoren gemakkelijk in, zodat ze af en toe even gaan branden – een eventuele inbreker staat waarschijnlijk niet graag in de schijnwerpers. Daarnaast lijkt het net of je gewoon thuis bent. Slim!

Beveiligingsoplossingen bij Optie1

Wil jij meer weten over slim beveiligen? Neem dan contact op met jouw dichtstbijzijnde Optie1 winkel of plan direct een afspraak via optie1.nl/afspraak. Nieuwsgierig naar ons smart home assortiment? Kijk dan op Optie1.nl/smarthome.

Andere berichten

Uncategorized

Loop jij al warm voor het klimaat?

Zaterdag 27 maart 2021 van 20.30 tot 21.30 uur gaat het licht in Nederland uit. Dit gebeurt tijdens het jaarlijkse Earth Hour van het WWF

Main Menu