De tofste aankondigingen van CES 2021

In januari vindt traditiegetrouw het grootste technische evenement ter wereld plaats: de Consumer Electronics Show (CES). Maar ook CES kan dit jaar natuurlijk niet aan de coronacrisis ontkomen, een ‘echte’ beurs zat er dus niet in. CES 2021 heeft daarom dit jaar geheel online plaatsgevonden. Jeffrey Keim – Smart Home Specialist bij Optie1 – heeft de beurs nauwlettend voor ons in de gaten gehouden. Wij vroegen Jeffrey wat hem op is gevallen tijdens CES 2021.

We zijn nu meer thuis dan ooit. Hoe gaan de merken en fabrikanten hierop inspelen in 2021?
“Je ziet nu toch dat de merken en fabrikanten zich focussen op gemak en comfort in huis. Het draait nu niet alleen meer om smartphones en televisies, maar juist om álles in huis. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan het slimme hondenluik of de robotstofzuigers die steeds mooier en slimmer worden.”

Draait het dan vooral om het vernieuwen van bestaande producten, of zie je ook écht nieuwe producten voorbij komen?
“Je ziet duidelijk dat er nu meer aandacht is voor alle kamers in huis, waarvoor je dus ook echt nieuwe producten voorbij ziet komen. Niet alleen de woonkamer staat nu centraal, maar bijvoorbeeld ook de keuken, de badkamer of zelfs het toilet. Zo heeft Kohler een slimme douchekop gepresenteerd, die kan je bijvoorbeeld automatisch instellen en aanpassen op je ochtendroutine via je Google Home.“

Zijn er ook andere thema’s die je nu duidelijk terug zag komen?
“Jazeker, een ander populair thema in 2021 zijn smart home producten als toevoeging op een gezonde of energiezuinige levensstijl. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan een toiletpot die je stoelgang analyseert, of een slimme koelkast met glazen paneel dat oplicht als je erop tikt.”

Kunnen we al deze toffe nieuwe smart home producten binnenkort in de winkel verwachten?
“Een aantal van deze producten zijn uiteraard nog echt toekomstmuziek, daar hangt vaak ook nog een flink prijskaartje aan. Toch is het tof om er al over te horen, zodat we weten wat ons nog te wachten staat op het gebied van smart home. Uiteindelijk zal een deel van deze producten namelijk daadwerkelijk beschikbaar zijn voor de consument.”

Heb je tot slot nog tips voor wie wil beginnen met het slimmer maken van zijn/haar huis?
“Een goede basis voor een slim huis, is een stabiele wifiverbinding. Zonder goed internet werken je slimme producten niet goed. De slimme adapters van Devolo zijn bijvoorbeeld ontzettend handig, daarmee creëer je in een handomdraai een goede verbinding – overal in huis.“

Smart Home bij Optie1

Wil jij graag meer weten over het slimmer maken van je huis? Bekijk dan eens ons assortiment, klik hier. Wil je graag meer informatie over onze smart home producten, maak dan snel een (bel)afspraak via de volgende link, optie1.nl/afspraak.

Andere berichten

Uncategorized

Loop jij al warm voor het klimaat?

Zaterdag 27 maart 2021 van 20.30 tot 21.30 uur gaat het licht in Nederland uit. Dit gebeurt tijdens het jaarlijkse Earth Hour van het WWF

Main Menu